Na Trnju sa zvijezdama: Silvija Šesto

Projekt 06.05.2019. | ponedjeljak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: ponedjeljak, 6. svibnja 2019. u 11:00 sati Odjel za djecu
Nagrađivana književnica Silvija Šesto održat će u 6. svibnja 2019. godine  u 11:00 sati susret za djecu na kojem će predstaviti svoje bogato književno stvaralaštvo te novu slikovnicu ''Uhvati mi plavog medu''.

Silvija Šesto rođena je 9.11.1962. u Zagrebu. Diplomirala je filozofiju i književnost, studirala ruski, te je profesionalna trenerica. Objavila je prozu (Dani plavih djevica, Omčoglavci, Ester i bageri) i poeziju (Krizanteme, Kao katedrala, Poglavica ne plače, Prvo izdanje pjesama iz Froplandije, Uličarke iz ormara) . Izvedeno joj je petnaest radio drama. U kazalištu su izvedena djela (Zelenkapica, Ping-pong, Bum Tomica, Vanda, Debela, Ružičasta sanjarica, Duboko more ili kako smo sve pobroćkali. Deveta ovčica). Za djecu i mlade objavila je mnoge romane, igrokaze, serijal priča te slikovnice. Pet njezinih naslova za djecu uvršteno je u lektiru. Za svoj rad nagrađena je brojnim nagradama.

                                                                                                                                                            Preuzeto s http://www.hdkdm-klubprvihpisaca.hr/sesto-silvija/.




Na Trnju sa zvijezdama






Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.