Na Trnju sa zvijezdama: Zdenko Bašić

Mjesec hrvatske knjige 22.10.2019. | utorak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: utorak, 22. listopada 2019. u 10:00 Odjel za djecu
Likovni umjetnik-ilustrator Zdenko Bašić odvest će djecu u svjetove fantastike i mitologije kroz svoje ilustracije transponirane u pokretnu animaciju.

Zdenko Bašić je rođen 27. siječnja 1980. godine u Zagrebu gdje je završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, Odjel grafičkog dizajna. Diplomirao je na Odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2005. godine 10 minutnim lutka filmom Priča o snijegu - Anđeli u snijegu, i nagrađen nagradom za najuspješnije diplomante. Autor je Vještičjeg Ureda, ambijetalno-kostimografskog projekta koji se održavao za vrijeme karnevala u Zagrebu i Samoboru 2000. i 2001. godine. Pored animiranog filma, bavi se i ilustracijom te je dosad ilustrirao nekoliko knjiga za djecu, među kojima i najnovija hrvatska izdanja klasika poput Andersenovih i Grimmovih bajki u izdanju Sretne knjige. Za istu nakladničku kuću dizajnirao je naslovnice nekoliko udžbenika i priručnika za niže razrede osnovnih škola.
                                                                                                                                                                    (Tekst preuzet s https://planetopija.hr/autori/zdenko-basic.)
Početak događanja: 22. listopada 2019. u 10:00


Na Trnju sa zvijezdama



Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.