Najsporije putovanje na svijetu

Predavanje 04.06.2019. | utorak Knjižnica Savica Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle Oliver Linzbauer
Na najsporije putovanje na svijetu Oliver Linzbauer krenuo je 2014. godine, kada su mu trebale dvije godine da stigne do Kolumbije. Te dvije godine ubraja u vrlo korisno životno iskustvo tijekom kojega je nogom kročio na afrički kontinent, jedrio preko Atlantika, preživio surovost života na kokosima i u tirkiznom plićaku mnogih karipskih otoka, svladao španjolski u razgovoru s meksičkim Jehovinim svjedocima, kao kuhar malog bara jedne pacifičke plaže naučio sve o pečenju ananasa u pećnici, upoznao čari pripreme večere na vulkanskoj pari i u ocean stavio nekoliko stotina tek izleglih kornjača.
 
*  *  *
 
Oliver Linzbauer rođen je 1980. u Zagrebu, gdje završava osnovnu i srednju školu te na FER-u stječe titulu diplomiranog inženjera. Nekoliko godina nakon toga shvaća da je život prekratak za rad iza kompjuterskog ekrana pa se pokušava profesionalno orijentirati na nešto drugo. Srećom, hobi ga dovodi do osvajanja nekoliko nacionalnih DJ nagrada i odvodi na svjetsko DJ prvenstvo 2013. u daleki Toronto. 

Trenutačno se bavi iskustvenom edukacijom djece pri čemu usred Like mlade uči o čvorovima bitnim za život u prirodi, kompasu, kuhanju na vatri i najvažnije, timskom radu. Poznavatelj je permakulture i prirodnog graditeljstva i nada se da će, jednog dana, živjeti u drvenoj kući. Višak vremena trenutačno provodi u kvartovskoj knjižnici gdje vodi radionice crtanja (Crtamo crtamo crtamo), tražeći ekipu koja dobro slaže „šalunge“ za podzemnu cisternu, preslušavajući glazbu sedamdesetih te se još uvijek pokušava profesionalno orijentirati.