Nakitom do zdravlja i ljepote

Izložba 02.03.2020. - 31.03.2020. Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Izlozi Knjižnice Gordana Brus
Gordana Brus, rođena 1953. godine u Zagrebu, u četvrti Maksimir, gotovo cijeli radni vijek posvetila je susjedima svoga kvarta promovirajući kulturu življenja kao stručna suradnica  Centra za kulturu Maksimir i kao urednica lista Maksimir moj kvart kojeg je osmislila i uređivala 8 godina. U tom listu zabilježeni su mnogi uspjesi djece i odraslih u njihovim amaterskim sportskim i kulturnim djelovanjima. Danas je taj list našao mjesto u Muzeju grada Zagreba, što je izuzetno priznanje. U isto vrijeme s listom, 2006. pokrenula je i humanitarnu  udrugu Susjed susjedu pomaže koja je djelovala i pomagala slabije stojećim obiteljima do prošle 2019. godine.
 
Uz sve to od najranije mladosti pronalazila je vrijeme za svoje hobije koji su je ispunjavali zadovoljstvom. Uz izradu ukrasnih predmeta od tkanine (jastučnice, prekrivači i prostirke za djecu i lutke) svoj izražaj je pronašla i u primijenjenoj umjetnosti oslikavajući staklo (kao vitraž) koje je bilo i izloženo 1985. godine u nekadašnjoj knjižnici A. Cesarca u Maksimirskoj 13.
 
Nemirna duha i u stalnoj potrazi, unazad nekoliko godina pronalazi  se u izradi nakita od raznih materijala. Ponukana  mišljenjem kristaloterapeuta i homeopata da kristali pomažu uskladiti psihičku i fizičku ravnotežu ljudskog organizma, pripremila je izložbu pod nazivom "Nakitom do zdravlja i ljepote", izradivši nakit od raznog kamenja razigranog  u neobičnom spajanju sa lavom, kaučukom, staklom, kožom i čelikom.