Namibijska pustinja

Kulturni četvrtak 06.06.2024. | četvrtak Knjižnica Sesvete Početak događanja: 18 sati Čitaonica
U četvrtak 6. lipnja u 18 sati održat će se putopisno predavanje o državi Namibiji i njenoj veličanstvenoj pustinji Namib. Predavanje će voditi zaljubljenik u avanture i putovanja, Damir Vujnovac koji će predstaviti pustinju Namib, njena duga prostranstva i jedinstvene pješčane dine, divlji život savane koji je ispunjava, specifične nacionalne parkove i susret s lokalnom zajednicom. 

Damir Vujnovac putuje rado i često, voli otkrivati nepoznate krajeve, ljude i običaje. U gradovima pronalazi ljude, a u pustinjama sebe. S putovanja najradije donosi fotografije i začine. Voli fotografirati ljude, a veseli ga i kamerom uhvatiti detalje. Autor je putopisa „Djeca Sahare“ (2017.), „Djeca Kurdistana“ (2020.) i „Djeca Jordana“ (2023.).

Stipe Božić, pustolov, alpinist i svjetski putnik, o njemu kaže: „Pustolovi kao što je Damir, kao što sam i ja, ne osvajaju. Mi samo promoviramo svetost pustih prostora, pustih od naših osvajanja. Pustimo zato pustinje neka i dalje budu fatamorgana u našim snovima.“

 Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.