Naša mala knjižnica

Radionica 30.01.2018. | utorak Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: 10:00 sati
U sklopu međunarodnog projekta ''Naša mala knjižnica'' koji uključuje šest europskih država s ciljem popularizacije kvalitetnih knjiga i poticanja kritičkog čitanja među djecom, s Ibis grafikom organiziramo radionicu pod nazivom ''Zimske priče''.

Na radionici će se predstaviti dvije knjige „Strašna vila i divlja zima“, slovenske spisateljice Jane Bauer i "Sjeverac Dječarac i patka selica", čija je autorica uspješna dramaturginja Branka Žodan.

Priče će čitati Srebrenka Peregrin, a radionica će uključivati igranje pantomime, učenje i provjera znanja o životinjama koje ne/spavaju zimski san, igra s bojama, promišljanje o održivim ekološkim načinima uz pomoć kojih možemo utjecati na smanjenje globalnog
zatopljenja.


U posjet nam dolazi 3 b razred OŠ Kralj Tomislav, a pozvani su i ostali naši mali korisnici.


Jana Bauer je popularna slovenska spisateljica za mlade. Diplomirala je dramaturgiju na Akademiji za kazalište, radio, film i TV u Ljubljani. Nakon završetka studija posvetila se pisanju fantastičnih priča za djecu. Njen prvi objavljeni roman bio je nominiran za nagradu Večernica, 2003. Nakon toga je slijedio niz detektivskih priča. Najveću popularnost među mladim čitateljima postigla je knjiga Strašna vila u Groznoj šumi, 2011. Posljednjih godina više se posvetila uredničkim poslovima u KUD Sodobnost.

.Dugogodišnje iskustvo u dramatizaciji tekstova omogućilo je autorici Branki Žodan da napiše priču koja svojom dinamikom, ali i odmakom od klasičnog pripovijedanja, te specifičnom vrstom humora čini lijepu stilski oblikovanu cjelinu koju upotpunjuju duhovite ilustracije Tajane Ivić koja je već ilustrirala neka izdanja Ibis grafike (Postolar i vrag, Izgubljeni san).

https://www.ibis-grafika.hr/shop/proizvod/strasna-vila-i-divlja-zima/