Noć knjige | Jezikova juha - čitanje priča u originalu i prijevodu

Akcija 25.04.2022. | ponedjeljak Knjižnica Savski gaj Početak događanja: Od 10.00 do 11.30 Odjel za djecu i mladež Jana Bauer
Kako zagrliti ježa objasnit će slovenska književnica Jana Bauer i to u originalu na slovenskom jeziku i u hrvatskom prijevodu.
Program je namijenjen djeci u dobi od 7 do 10 godina i bit će realiziran u suradnji s izdavačkom kućom Ibis grafika.

Jana Bauer književnica je za djecu i mlade. Rođena je 1975. Odrasla je u Kočevju, a ljeta je provodila kod bake na Kupi. Otac joj je bio strastveni pripovjedač priča i upravo su legende o vješticama, duhovima i krijumčarima najjače utjecale na razvoj njezine mašte. Nakon završetka studija dramaturgije na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju, posvetila se pisanju fantastičnih priča za djecu. Njezin prvijenac  Istjerivač vještica bio je nominiran za nagradu Večernica (2013.). Najveću popularnost među mladim čitateljima zasigurno je postigla knjiga Strašna vila u Groznoj šumi koja je objavljena 2011. godine i koja je prevedena na više stranih jezika. Dobitnica je brojnih nagrada u Sloveniji i drugim zemljama. Iako su njene priče namijenjene djeci, njihova čarobnost i izvornost oduševljava čitatelje svih naraštaja.
Djela objavljena u Hrvatskoj:
Strašna vila u Groznoj šumi; Zagreb : Algoritam, 2013.
Strašna vila i divlja zima; Zagreb : Ibis grafika, 2017.
Ding dong priče; Zagreb : Ibis grafika, 2019.
Kako prestrašiti čudovište; Zagreb : Ibis grafika, 2020.
Kako zagrliti ježa; Zagreb : Ibis grafika, 2022.