Noć knjige: Obrt za pranje perja

Susret 22.04.2020. - 09.05.2020. Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Odjel za odrasle
Pjesnik Miroslav Mićanović, ovogodišnji dobitnik Goranova vijenca, čita svoje pjesme i govori o svojem pjesničkom opusu.

Goranov vijenac je nagrada za poeziju, koja se dodjeljuje autoru za njegov cjelokupni pjesnički opus i dostignuća u hrvatskoj književnosti. Utemeljena je1971. godine. Dodjeljuje se 21. ožujka u Lukovdolu, u okviru pjesničke manifestacije Goranovo proljeće, u čast Ivana Gorana Kovačića. Od 1977. dodjeljuje se i nagrada Goran za mlade pjesnike. Godine 2019. mijenja se format dodjele Goranova vijenca, koji se od tada dodjeljuje svake druge godine, dok se ostalih godina dodjeljuje novouvedena Nagrada Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku objavljenu u prethodne dvije godine.

„Kad vjetar opasnosti puše, ja sjedim na drvenoj stolici iznad male uvale, ili bježim u jednu jedinu praznu bijelu sobu, ne palim vatru, ne plačem  ̶  ponavljam nekoliko i meni nerazumljivih i nevažnih rečenica i uporno oko toga nepostojanja, negdje u tom besmislu, negdje u toj običnosti, negdje u toj neotkrivenoj ljubavi izdržavam vjetar, izdržavam noć i dan, dan i noć.“
                                                                                                                                                                                                                                             Miroslav Mićanović

Pjesnik Miroslav Mićanović, ovogodišnji dobitnik Goranova vijenca, čita svoje pjesme i govori o svojem pjesničkom opusu

New photo added to shared album