Noć knjige: Razgovor o prevođenju knjige

Ostalo 23.04.2021. - 31.05.2021. Knjižnica Dugave
Čitajući o temi ovogodišnje jubilarne desete Noći knjige, sve rečenice koje su je opisivale, uputile su nas na knjigu Ljudski rod: povijest čovječnosti Rutgera Bregmana. Knjiga je  prepuna zanimljivih, novih informacija, potkrijepljenih primjerima od kojih mnoge slamaju predrasude duboko ukorijenjene među ljudima.   
U ovim izazovnim godinama u kojima živimo, velika doza optimizma je upravo ono što nam treba. Autor daje ohrabrujuće ideje za zdravije ponašanje pojedinaca  i društva. Ovakva knjiga zaista nas može okrijepiti i promijeniti na bolje. Možda se nećemo složiti sa svime što autor iznosi, ali sigurno ćemo početi drugačije gledati na stvari. S više razumijevanja za druge. Možda se neki od nas aktiviraju i pokrenu pozitivne promjene oko sebe.
Ovu knjigu imamo priliku čitati na hrvatskom jeziku zahvaljujući prevoditeljici s nizozemskog i engleskog jezika, povjesničarki umjetnosti, Svetlani Grubić Samaržija s kojom možete pogledati kratki razgovor i saznati nešto više o knjizi i prevoditeljskom zanimanju.

Svetlana je članica Društva hrvatskih književnih prevodilaca. Prevela je brojne knjige koje možete pronaći i u katalogu KGZ-a. 
Razgovor možete pregledati na youtube kanalu KGZ-a:
https://www.youtube.com/watch?v=0pS1Gs5RRK4