Noć knjige | Stjepo Martinović: "Frankeinsteinova braća"

Predstavljanje knjige 23.04.2019. | utorak Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić Početak događanja: 18:30 sati Stjepo Martinović
Stjepo Martinović
Dugogodišnji novinar Stjepo Martinović​ odrastao je i školovao se u Cavtatu i Dubrovniku gdje upija znanja o moru i njime oblikovanim ljudima, spoznaje kulturnu tradiciju Sredozemlja i umijeće razumijevanja legende. Studij filologije završava 1970. u Beogradu, a 1973. se zapošljava u marketingu te upisuje studij novinarstva. Dvadeset je godina radio u Vjesniku kao reporter, urednik, komentator, urednik izdanja i glavni urednik. Od 1995. bavi se političkim marketingom, radi kao sindikalni savjetnik, načelnik odjela MEI-a i savjetnik ministra za europske integracije te urednik nautičkih publikacija i promotivnih materijala. 2007. počinje pisati beletristiku. Do sad je objavio pet knjiga pripovijedaka, osam romana i jedan fenomenološki esej te desetak priča po zbornicima raznih natječaja, a prevodi i s engleskog, njemačkog i talijanskog.
​Svoju trinaestu  knjigu, roman "Frankensteinova braća" ​objavio je 2018. godine. Radi se, kako sam autor kaže, o "nimalo laganoj prozi pisanoj za publiku koja ima strpljenja čitati višeslojnu priču u kojoj se izmjenjuju fikcija i dokumentarno, a spominju se stvarni događaji i imena pa će biti zanimljivo osluškivati i bilo publike."