Noć knjige: Storytelling - An American Legend with Croatian Roots

Pričaonica 23.04.2020. | četvrtak American Corner Zagreb Početak događanja: 18 sati FB stranica Američkog kutka Zagreb Srebrenka Peregrin

U okviru ovogodišnjeg online izdanja manifestacije Noć knjige predstavljamo pripovjedačicu i profesoricu engleskog jezika Srebrenku Peregrin koja će za ovu priliku ispripovijedati američku narodnu priču i legendu koja povezuje hrvatske dosljenike i njihov doprinos u Americi. Zagonetni život našeg junaka i njegova djela učinili su ga omiljenim junakom američkih narodnih priča. Video će se prikazati na Noć knjige, 23. travnja 2020. u 18 sati na FB stranici Američkog kutka Zagreb. Namijenjen je svima koji vole slušati priče, a posebno učenicima osnovne škole, njihovim roditelijma i učiteljima.

Tema Noći knjige 2020. posvećena je  ''pojmu s kojim se misleći čovjek uvijek iznova mora suočavati: promjena'', stoga pojedinci svojom snagom i predanošću mijenjaju svijet. Oni postaju za nas superjunaci kao u ovoj legendi.

Nakon ispričane priče javite nam se komentarom o našem junaku i predložite svojeg superjunaka za priču. Također možete poslati opis i crtež svojeg superjunaka ili crtež junaka iz priče na mail adresu amcornerzg@gmail.com. Napišite i svoje podatke na rad (ime, prezime, razred i naziv škole u koju idete). Najbolji dječji radovi (od 10 do 15 godina) bit će objavljeni na webstranici Američkog kutka Zagreb, Knjižnice grada Zagreba.


Snimku priče možete pogledati ovdje.