Noć knjige u Knjižnici S. S. Kranjčevića

Susret 23.04.2021. - 24.04.2021. Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića

u 14 sati: "O curama, za cure, s curama" razgovor s Lanom Pukanić
 
U zbirci eseja "Tinejdžerke i drugi monstrumi" autorica Lana Pukanić stvara hibridne tekstove u kojima se isprepliće osobno i političko, publicistika i književnost, ozbiljno i duhovito. S autoricom ćemo razgovarati o temama kojima smo okruženi, čak i kada to nismo osvijestili, a koje se tiču feminizma, feminističke kritike kulture, djevojaštva, popularne kulture te odnosa javne i privatne sfere u svakodnevnom životu.


u 18 sati: "Slikovnicom do dječjih emocija" razgovor s Teom Knežević

 
Ljekovita moć knjige tema je ovogodišnje Noći knjige. Od ideje da knjige mogu pomoći svojim čitateljima polaze i terapijske slikovnice autorica Tatjane Gjurković i Tee Knežević, namijenjene djeci vrtićke dobi, koje kroz priču progovaraju o dječjim emocijama. Tako se osjećaji poput ljutnje, tuge, straha ili ljubomore, kao i različite problemske situacije s kojima se djeca susreću, razrješuju kroz priču. O tome kako djeci objasniti emocije, kako im olakšati da se s njima nose te ojačaju samopuzdanje, govorit će psihologinja Tea Knežević.


Događanja će se odviti ispred Knjižnice, uz poštivanje epidemioloških mjera.
Molimo da svoj dolazak najavite na e-mail: petra.dolanjski@kgz.hr



Knjiga na rezervaciji - Ivana Bodrožić: Rupa

Knjiga na rezervaciji serija je razgovora kojom se želi predstaviti po jedno djelo suvremene hrvatske književnosti. U Noći knjige 2021., a podudarno s izlaskom američkog izdanja romana "Rupa", objavljujemo razgovor s književnicom Ivanom Bodrožić. Razgovaramo o romanu, o gradu Vukovaru, njegovim duhovima i mogućnostima budućnosti.  
 
Autorice koncepta i urednice serije su knjižničarke Irena Bekić i Sanja Milovac.
 
Razgovor će biti objavljen na internetskim stranicama Knjižnica grada Zagreba.