Noć knjige u Knjižnici Tina Ujevića

Projekt 22.04.2016. | petak Knjižnica Tina Ujevića
Korisnici  mogu darovati svoju ili odabrati knjigu na dar iz fonda darova Knjižnice Tina ujevića


Početak 18:00 - Knjižničarke Odjela za djecu čitat će bajku "Pjetlićeva družina" iz knjige "Hrvatske bajke" djeci odjevenoj u pidžame.


Početak u 19:30 - Knjižničari Odjela za odrasle u suradnji s Centrom za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja "Up 2 date" i Udrugom za rehabilitaciju i edukaciju "Visoki jablani" održat će predstavljanje knjige prilagođene osobama koje nisu u mogućnosti čitati standardni tisak.
Sudionici: Članovi Centra za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja "Up 2 date" i Gordana Glibo, te Udruge za rehabilitaciju i edukaciju "Visoki jablani" i Mihaela Jović Karešin, te korisnici i posjetitelji Knjižnice. 


              
          Čitanje je mrak     

  PRVI puta u Hrvatskoj, jedna jedinstvena knjiga! Jedinstvena jer je objavljena istovremeno i u standardnoj tiskanoj verziji, i u audioformatu, i na brajevom pismu. Zatim, svaki osnovnoškolac obuhvaćen projektom "Baš smo cool tako jednaki, a tako različiti!", kroz koji je knjiga objavljena, dobio je jedan primjerak na poklon. A i glavni junak je poseban na literarno neuobičajen način. 
Ulomke iz knjige čitat će zvijezda hrvatskoga glumišta, Jelena Perčin, a o knjizi će govoriti urednica, Mihaela Jović Karešin, recenzent, dr.sc. Mario Kovač, struka i još ponetko.
 
Ovaj pustolovni dječji roman, kojeg je prevela i publicirala Udruga za rehabilitaciju i edukaciju Visoki jablani iz Rovinja, dio je projekta "Baš smo cool tako jednaki, a tako različiti!" kojeg u partnerstvu provode Centar UP2DATE iz Zagreba, Udruga Visoki jablani iz Rovinja i Udruga Poseban prijatelj iz Dubrovnika uz financijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Temeljna projektna aktivnost je provedba interaktivnih radionica za osnovnoškolce s ciljem širenja kulture tolerancije i razumijevanja "drugog i drugačijeg", a osnovna ideja je prevenirati i suzbijati diskriminaciju i vršnjačko nasilje kroz senzibiliziranje djece i mladih za potrebe, ali prvenstveno za sposobnosti i kapacitete njihovih vršnjaka s poteškoćama u razvoju.


Gitarist Emil Vostrel će zatvoriti Noć knjige izvodeći svoj glazbeni program.