Noć knjige - Večer poezije

Predstavljanje knjige 25.04.2022. | ponedjeljak Knjižnica Dugave Početak događanja: 20 sati
Večer poezije s Ivanom Marić Javorović. Predstavljanje zbirki pjesama Tebi namijenjenoPut zvijezda i Rijeke ljubavi. Stihove će uz autoricu čitati Slavica Mamić i Samra Polić.
Ivana Marić Javorović rođena je u Slavonskom Brodu, gdje je završila Pedagošku gimnaziju. U Banjoj Luci diplomirala je na Pedagoškoj Akademiji. Krajem devedesetih, kad počinje rat, seli u Zagreb a u Novom Zagrebu živi već 30 godina.
Od mladosti piše, zapisuje pjesme, pretače esenciju emocija u riječi. Do sada je objavila zbirku pjesama Tebi namijenjeno (1998.), zbirku pjesama Rijeke ljubavi (2021.) i zbirku pjesama, sjećanja i molitvi Put zvijezda (2021.)
Članica je Udruge umjetnika Vjekoslav Majer i KULTure sNOVA – Udruge za promicanje kulture. Redovito predstavlja svoje pjesme na Jutru poezije kod Šnidaršića i time širi dobre vibracije, poruke ljubavi, zaštite, veselja i nade.
Iz predgovora zbirke poezije Rijeke ljubavi:
Inspirirana svojim životom, bliskim ljudima, koji su obilježili njezino životno putovanje i usmjerili je na prostranstvo i jedinstvo svjetova, kao i ljudima u prolazu, okruženju, svakodnevnim sitnicama i krupninama, dragim Hvarom, djetinjstvom u Brodu, mladošću u Bosni, obalama Save, a povrh svega ljubavlju prema Bogu, Kraljici Mira, Anđelima i svrsi samog Života. IvAna priča svakodnevne životne priče jezikom ljubavi, ptica i Anđela.
Samra Vrbić Polić
Kontakti:
www.facebook.com/ivanka.javorovicmaric.3
e-mail: sunca8491@gmail.com