Norveški pisac Carl Frode Tiller u Ogrizoviću

Predstavljanje knjige 09.10.2024. | srijeda Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 19.00 sati Carl Frode Tiller

Carl Frode Tiller, norveški autor koji je debitirao 2001. godine s romanom Skråninga i koji je od tada proglašen jednim od deset najboljih norveških pisaca mlađih od 35 godina te je prepoznat kao autor jednog od 25 najvažnijih norveških romana u posljednjih 25 godina, dolazi u Hrvatsku. Povod je hrvatska promocija njegove knjige „Bijeg“, koja će se održati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića 9. listopada u 19:00 sati. Nakon "U krugu", „Bijeg“ je njegov drugi roman preveden na hrvatski jezik.

O romanu 

„Bijeg“ je dirljiv roman o roditeljskom paru, Elisabet i Sakariasu, koji tuguju zbog gubitka sina. Radnja je smještena na Badnju večer, kada se suočavaju sa svojom boli i emocionalnim jazom nastalim zbog sinove smrti. Iako su razdvojeni, na ovoj sudbonosnoj noći ponovno se nalaze zajedno dok Elisabet svira pjesmu koju je njihov sin volio, premošćujući tako granicu između života i smrti na dubok i dirljiv način. Roman uspostavlja povezanost između živih i mrtvih, nadilazeći granice onoga što smatramo stvarnošću.