O mladosti...

Mjesec hrvatske knjige 03.10.2022. - 31.10.2022. Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Odjel za odrasle
Darjana Kolarević
Tradicionalno u Mjesecu hrvatske knjige, Likovna radionica za treću dob DND Maksimir izlaže radove svojih polaznika u okviru projekta 65 plus.
Ovogodišnja manifestacija posvećena je temi mladih i mladosti. Slike koje su izložene nastale su sklopu radionice. Tema mladost uvijek je bila inspirativna kroz povijest. Mladi ljudi, muški i ženski likovi, inspirirali su umjetnike od antike pa sve do dvadesetog stoljeća. Referirajući se upravo na dvadeseto stoljeće, na umjetnike kao što su Picasso, Matisse, Nolde, Modigliani i drugi, nastale su slike koje se mogu vidjeti na ovoj izložbi. Poznata djela; portreti i aktovi uglavnom mladih muza, ljubavi i ljubavnica, vodile su umjetnike u stvaranje djela koja i nakon stotinjak godina oduševljavaju publiku.Te prekrasne žene ostale su za nas i nove generacije zarobljene na platnu, da se divimo njihovoj mladosti i umjetnikovoj genijalnosti. Mladost je pokretala revoluciju u slikarstvu, pokretala je strasti i ljubavi, te krojila živote i umjetnika i modela. Izložbu smo posvetili mladim modelima i poznatim umjetnicima koji su ih trajno upisali u povijest. Večina slika nastala je u tehnici akril na papiru, ali različiti senzibiliteti dali su različite likovne rukopise koji ovu izložbu čine posebnom i zanimljivom.
Likovnu radionicu za treću dob vodi akad. slik. Roberta Vilić.

Izložba slika "O mladosti..." dokaz je kako za cjeloživotno učenje i stjecanje novih znanja i vještina, nikada nije kasno.




Popis autora izložbe:
Nataša Bokan, Željka Čaja, Nada Čatipović, Hela Čičko, Radmila Damjanić, Krešo Frankić, Emilija Jelaković, Danica Katunar, Ljubica Katunar, Jelka Klemar, Darjana Kolarević, Mirjana Kulić Palčić, Marina Plančić, Neda Penavić, Anita Videk Lenček


Projekt 65 plus sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba.