“Oboji svijet”

Izložba 19.12.2018. - 08.01.2019. Knjižnica Jelkovec Odjel za djecu i mlade
Forum za slobodu odgoja

Forum za slobodu odgoja je neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija osnovna 1992. godine, a registrirana je 1998. g. prema Zakonu o udrugama. Temeljni cilj Foruma za slobodu odgoja je promicati implementaciju obrazovnih standarda suvremenog demokratskog društva u hrvatski obrazovni sustav. Članovi Foruma su obrazovni stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji, studenti i učenici koji su zainteresirani za unapređenje obrazovanja i obrazovnog sustava.

Forum za slobodu odgoja provodi suvremene i kvalitetne obrazovne programe te utjeće na javne politike vodeći se načelima pravednosti, nenasilja, otvorene komunikacije, cjeloživotnog učenja i kritičkog mišljenja. Uspoređujući i usklađujući obrazovanje u Hrvatskoj s obrazovnim standardima suvremenih demokratskih društava, Forum se zalaže za pravo na izbor i jednaku dostupnost obrazovanja koje vodi samoostvarenju osobe.

Oboji svijet natječaj čiji je naglasak bio na prihvaćanju i poštivanju različitosti je trajao tijekom rujna i listopada 2018. godine. Ovo je bio osmi natječaj Oboji svijet i rezultirao je brojnim zanimljivim i lijepim radovima, nastavljajući se na višegodišnje napore mentora i učenika za promicanjem tolerancije, uvažavanjem i poštivanjem različitosti. Iako svake godine natječaj “Oboji svijet” razveseli brojne učenike i učenice, prihvaćanje i poštivanje različitosti treba biti zadaća učenika, učenica te odgojno-obrazovnih djelatnika i šire lokalne zajednice tijekom cijele školske godine.