Od crteža do slike

Mjesec hrvatske knjige 15.10.2019. - 15.11.2019. Knjižnica Knežija Početak događanja: Otvorenje izložbe u 18:30 Odjel za odrasle

Slikarski studio Art Session okuplja slikarice i slikare amatere, te po akademskim principima poduke crtanja i slikanja organizira program i rad u ateljeu. Uspješno djeluje već 15 godina, šireći znanje likovne kulture i slikarstva, te uz stručnu poduku u ateljeu organizira i izložbe svojih polaznika. Pod vodstvom Petre Grozaj, akademske slikarice i profesorice crtanja i slikanja, polaznike različitih zvanja i zanimanja okuplja zajednička ljubav za umjetnost i slikarstvo.

Radove izlažu: Rebeka Belavić, Ljiljana Dražančić, Marija Dražančić, Branka Etlinger, Ana Marija Filko, Tajana Klapan, Mislava Meter Pavić, Marija Morožin, Marina Schimmel, Thorsten Schimmel, Jasminka Srebrenović, Jasenka Stipetić i Sonja Šehović.


Petra Grozaj diplomirala je na Akademiji Likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je Rektorove nagrade Zagrebačkog Sveučilišta i Nagrade Akademije likovnih umjetnosti. Izlagala je na 15 samostalnih i 50-ak grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Predstavljala je Hrvatsku na Bijenalu mladih umjetnika BJCEM u Napulju. Boravila je na studijskim i rezidencijalnim programima u Veneciji, Napulju, Parizu, Berlinu i Leipzigu. Njezini radovi nalaze se u privatnim i galerijskim zbirkama. Članica je HDLU-a i HZSU-a. Živi i radi u Zagrebu.