Od jaslica do škole: predstavljanje knjige i predavanje za roditelje

Predstavljanje knjige 18.04.2019. | četvrtak Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić Početak događanja: 18:00
Od jaslica do škole: vodič za lakši proces prilagodbe na jaslice, vrtić i školu napisale su odgojiteljice Tarita Mašković, Martina Sokač i Danijela Droždan, a ilustrirala djevojčica koja je do nedavno bila u vrtićkom okrilju.

Osluškujući potrebe djece i roditelja, vlastite spoznaje i iskustvo rada u vrtiću rodila se potreba da se ta kombinacija ujedini te je tako nastao šareni vodič savjeta i ideja za roditelje i odgojitelje koji se susreću s prilagodbom na jaslice, vrtić i školu. 

Autorice ističu da su odgojitelji, učitelji i roditelji uočili da svi imaju ista pitanja, izazove i strahove koje rješavaju tražeći dodatne informacije, savjete, odgovore. Priručnik je podijeljen na tri poglavlja, jaslice, vrtić i školu, opisano sa svim specifičnostima i izazovima koje pojedino razvojno razdoblje nosi sa sobom. Vodič, osim teorijskoga dijela, sadrži niz praktičnih savjeta kao i razvojne karakteristike djece predškolske dobi te razne aktivnosti za razvoj dječjih potencijala koje mogu provoditi kako odgojitelji u vrtiću tako i roditelji kod kuće.