Olovka, boja, kist

Izložba 03.10.2022. - 19.10.2022. Knjižnica Kajfešov brijeg Verica Kovač
Izložba slika Verice Kovač.

Verica Kovač rođena je 4. lipnja 1947. u Osijeku, odrasla u Pakracu i Požegi. Poslije završene Više statističke škole, ostaje raditi i živjeti u Zagrebu. Velika ljubav i sklonost za slikarstvo izražena rano, kroz školovanje, te maturira s radnjom “Pariška škola” iz predmeta Povijest umjetnosti u Gimnaziji Požega. Kasnije u životu opredijeljena za statistiku, grafički dizajn i administrativne poslove radeći u Zavodu za dijabetes «Vuk Vrhovac» i  Zagrebačkoj burzi kao tajnica. Slikanje uči u Likovnoj školi «Bazilika» kod akademskih slikara Miloša Popovića i Ozrena Fellera, u Centru za likovni odgoj «Rokov perivoj» kod akademske slikarice Nele Gruden, te u Kulturnom centru Dubrava kod akademske slikarice Diane Sokolić. Školovanje za primijenjenu keramiku završava u «Tapikeru», pa i to znanje usavršava kod prof. Diane Sokolić. Vrlo brzo nakon školovanja priređuje samostalne izložbe, a nakon osnivanja Hrvatske udruge kreativnih amatera i zajedničke. Do sada ih je bilo više od sto pedeset.
Izlagala je na međunarodnim manifestacijama (Florart, Ambienta, Trijenale, MIKS), u kulturnim ustanovama (galerije, muzeji, kulturni centri, knjižnice) i upravnim i gospodarskim objektima.
Glagoljica joj je jedna od velikih ljubavi i opsesije, te je član Društva prijatelja glagoljice. Izrađuje glagoljska slova u raznim veličinama – kao skulpture veličine 20 cm, u plošnom obliku i kao privjeske. Radi i kaligrafiju glagoljicom. Članica je Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica i vrlo aktivno sudjeluje u radu udruge, organizira zagrebačke i županijske izložbe, a izlagala je i nekoliko puta na izložbi jaslica u Rimu „100 Presepi˝. Članica je Foto kluba Zagi foto i Matice hrvatske. Majka je dviju kćeri i baka četiriju unuka.