Pavel Vrbanc | Malo ovdje, malo ondje: zapažanja

Izložba 03.05.2021. - 31.05.2021. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić
Pavel Vrbanc rođena je 1987. godine u Zagrebu. Završila je diplomski studij arheologije, antropologije i bibliotekarstva te radi kao diplomirana knjižničarka u Knjižnicama grada Zagreba. Članica je KGZ benda. 
Fotografijom se aktivnije počela baviti 2014. godine. Fotoaparatom voli istraživati nove perspektive i eksperimentirati sa svjetlošću - posebnu pažnju odvlače joj svakodnevni predmeti, oblici i vizure koje kroz svoj objektiv, odabirom perspektive ili upotrebe svjetlosnih elemenata, pretvara u neke nove i drugačije, a opet jednako stvarne oblike i vizure. Budući da obožava prirodu, dobar dio njezinih fotografija također su pejzažnog karaktera, a nepresušna inspiracija su joj i njezini ljubimci, psi Lord i Grim te maca Daša. Nikako neće propustiti okinuti koju fotku gradske vreve i šarenila, a ni arhitekture, pri čemu su joj posebno zanimljivi ponavljajući uzorci, linije i konture. Uživa u svijetu koji je okružuje i svojim ga objektivom nastoji istražiti iz svih kutova! Članica je Udruge Kuća hrvatskog dizajna. 

Dosad je sudjelovala na tandem izložbi Izložba umjetničkog nakita (Anita Marković Vrbanc) i fotografija nakita (Pavel Vrbanc) / Knjižnica Dugave, Zagreb (2017.) te na tri skupne izložbe: Lov na svjetlo: Osvijetli umjetnost / Knjižnica Dugave, Zagreb (2015.); Ptičice i prijatelji / Galerija Hunting The Light, Daruvar (2017.); Knjige i knjižničari - u fokusu / Tehnički muzej "Nikola Tesla", Zagreb (2017.). U studenom 2018. godine njezina je fotografija bila odabrana i uz petnaestak drugih objavljena u sklopu članka Superstitions Around the World (National Geographic / Your Shot).
 
IG profil: pavelvrbanc