Pjesničko-glazbena večer "Zagrebu na dar"

Susret 28.05.2019. | utorak Knjižnica Savica Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle
Povodom Dana grada Zagreba, 31. svibnja, stihove posvećene Zagrebu čitat će pjesnici Božica Drakulić, Ivan Ivek Milčec i Damir Pilko uz glazbenu pratnju Tri Trnjanke.

Damir Pilko rođen je 1956. godine u Zagrebu, gdje je odrastao i živi. S pisanjem i objavljivanjem stihova počinje već kao srednjoškolac. Dosad je objavio zbirke pjesama „Sudbina jednog cvijeta“ (2006.), „Senje i kušleci: o ljubavi po međimurski“ (2013.) te „Riječ po riječ… ljubav… i poneka ruža“ (2014.). Surađuje i s poznatim autorima zabavne i tamburaške glazbe pa su mu mnogi stihovi uglazbljeni. Aktivni je član većeg broja udruga umjetnika. U ljepotama Međimurja pronalazi bogatu inspiraciju te je velik dio njegovih stihova pisan kajkavskim dijalektom.

Ivan Ivek Milčec rođen je i danas živi u Zagrebu, no velik dio svoga života proveo je u Berlinu. Od 1976. kontinuirano objavljuje u tiskanim medijima, a danas i internetskim medijima. Pokretač je mnogih kulturnih akcija i događanja u iseljeništvu pa tako 1980. sudjeluje u osnivanju Hrvatskog kulturnog društva „Vladimir Fran Mažuranić“, kojemu je dugo godina bio i predsjednik. Godine 2001. objavio je svoju prvu knjigu izabranih tekstova iz medija „Pinklec“, zatim crtice iz iseljeničkog života „Pod starim hrastom“ 2005. Uslijedile su zbirke kajkavske poezije „Štel bi te belega imeti“ 2012., „Ceker pun stiha“ 2014. i „Mome Zagrebu“ 2016.

Božica Drakulić rođena je 22. 12. 1947. u Zagrebu, gdje i danas živi i stvara. Po zanimanju je odgajateljica u mirovini. Piše poeziju za djecu i odrasle na standardu i kajkavskom izričaju. Dosada je objavila zbirku poezije za djecu pod nazivom „Otvori prozor – ispruži dlanove“. Svoje pjesme objavljuje u mnogim zajedničkim zbirkama i zbornicima. Dobitnica je 2. nagrade na Festivalu kajkavske poezije i glazbe u Kustošiji 2017. Neke su joj pjesme i uglazbljene.