Planinarenje je način izražavanja

Predavanje 31.03.2022. | četvrtak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Multimedijalna dvorana + ZOOM + Facebook Live Matej Perkov
Planine su mnogima hrpa kamenja na koju se penju, a vrh konačni cilj koji označava završetak priče. No, što ako planina može biti puno više? Mnogi odlaze u planine, ali ih rijetki doživljavaju i osjećaju. Emocionalna i duhovna povezanost s planinom na koju se penjemo postaje jedan sveti odnos u kojem s tom planinom postajemo prijatelji. Mi  nismo više samo planinari, već hodočasnici kojima je odlazak u planine duhovni poziv. Ona je crkva u kojoj učvršćujemo svoju vjeru kakva god ona bila, ona je sanatorij koji nas liječi od svih briga i problema, prijatelj kojem se možemo povjeriti. Dolazak na vrh tada nije kraj priče, već označava novi početak, novo poglavlje i nova shvaćanja. Uvijek učimo, mijenjamo se, prilagođavamo životnim situacijama i planinama koje od nas ponekad traže da ih poslušamo bez pogovora. One vole ljude, vole da ih se posjećuje. Planinarenje je terapija, a svaki korak je molitva!
Visokogorski planinar i ekspedicionist Matej Perkov ispričat će nam jednu priču drugačiju od  klasičnih putopisnih avantura – riječ je o emotivnom odnosu planine i čovjeka, te iskonskoj radosti koju nam pruža planinarenje kao rekreacijski sport.
Prisustvovati možete na tri načina:
1. fizički u knjižnici uz obaveznu prethodnu rezervaciju mjesta na 01/2313-066 ili knjiznica.augusta.cesarca@kgz.hr
2. putem platforme Zoom na izravnoj poveznici
3. na Facebook stranici Knjižnice Augusta Cesarca