Plavo/započeta priča

Radionica 23.06.2022. | četvrtak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 10:00 Čitaonica i Galerija VN
Radionica Plavo/započeta priča zamišljena je kao istraživanje vlastitog unutarnjeg krajolika kojeg zatim bilježimo u formi male knjige. Sudionici će kroz kratku vođenu vizualizaciju koju slijedi jednostavna likovna tehnika (mokro na mokro i masna bojica), prenijeti unutarnje doživljaje na papir u obliku slike, a zatim i tekstom. Krajnji rezultat - knjiga/bilješka trenutka i stanja/kratki uvid u nesvjesni dio sebe, sudionici će ponijeti sa sobom.

Radionica se provodi u suradnji s korisnicima Udruge za promicanje inkluzije.

O voditeljici radionice:
Branka Hollingsworth Nara
(rođena u Zagrebu, 1974.)
Ilustratorica koja već 20 godina ilustrira slikovnice i knjige za djecu.
Do danas ima preko 50 ilustriranih naslova, od kojih mnoštvo lektirnih. Radi i ilustracije u časopisima, a osim ilustracija radi i stripove. Rezultat 20 godina tog rada je ukoričen u tri albuma stripova za djecu (Dado i Čmičko, Prle&Nara) i jedan strip-album za mlade Anina snivanja, Tatjane Jambrišak.
Dugi niz godina je radila i plakate za predstave u dječjem kazalištu "Žar ptica".
Povremeno objavljuje priče u dječjim časopisima, a nekoliko rukopisa su trenutno u pripremi da dobiju svoju slikovnicu.
Knjige smatra prostorom za izlaganje svojih radova, a povremeno sudjeluje i na izložbama u galerijama, muzejima ili knjižnicama.
Za svoj doprinos ilustraciji dobila je nekoliko pohvala nagrade Grigor Vitez SDNDH. Nagradu Ovca u kutiji dobila je za najbolju slikovnicu u 2020. godini za slikovnicu Park u oblacima, Snježane Babić Višnjić, a 2017. i nagradu Ministarstva kulture, za ilustracije u knjizi za djecu i mlade Moj dnevnik o seki (i svačemu još), Zorana Pongrašića.

Radionica će se održati u Čitaonici i Galeriji VN, voditeljica Ana Đokić.