Plesna radionica - poezija plesa

Radionica 07.12.2021. | utorak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 17:30
Ana Jug, poezija plesa
U okviru projekta 65 plus organizirana je plesna radionica pod umjetničkim vodstvom Ane Jug.

O radionici:
Ovo je radionica na kojoj ćemo otkriti nešto novo - simbiozu pokreta i riječi te kako se može povezati ples i poezija. Nakon uvodnog zagrijavanja, učimo postavu tijela, osnovne korake indijskih, orijentalnih, romskih te flamenco plesova (u duhu intencije "Put svile - u ritmu čitanja"). Zatim ćemo koreografski otplesati određene stihove i zaroniti u interpretaciju. Završavamo vježbama istezanja. (Ana Jug)


O voditeljici:
Ana Jug, umjetnički Apsaradha, profesorica je filozofije, religijske kulture i etike, dugogodišnja plesačica, učiteljica, koreografkinja i plesna terapeutkinja. Rođena je u Zagrebu i pleše suvremeni ples od malih nogu. Nakon završenog filozofskog studija, odlazi u Indiju izučavati klasični ples i duhovnost. Danas naučeno usklađuje u praksi uspješnim vođenjem plesne škole Apsaradhe, s kojom ostvaruje brojne nastupe i suradnje (jedina plesna škola orijentalnih i indijskih plesova koja traje već 20 godina).

Sukladno epidemiološkim mjerama, nužno je predočenje covid potvrde ili drugog odgovarajućeg dokumenta o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. Radionici može nazočiti do 8 posjetitelja i potrebno se unaprijed predbilježiti osobno u knjižnici, telefonom na broj 2313-066 ili na adresu e-pošte knjiznica.augusta.cesarca@kgz.hr