Poleti sa mnom

Izložba 17.09.2019. - 21.10.2019. Knjižnica Knežija

U sklopu kampanje Flight for survival („Let za opstanak”) prati se odlazak sedam vrsta ptica (bijela roda, prepelica, crnokapa grmuša, crkavica, grlica, orao krstaš i škanjac osaš) na zimovanje u Afriku. S kojim se sve prijetnjama susreću tijekom dugog putovanja, može se pročitati na www.flightforsurvival.org. Kampanjom i projektom LIFE Against Brid Crime, u kojem je BIOM jedan od partnera, nastoji se ojačati međunarodna borba protiv nezakonitog ubijanja, hvatanja i trgovanja divljim pticama, čime se nastoji otkloniti drugu po veličini, nakon gubitka staništa, prijetnju preživljavanju divljih ptica i pomoći ostvarenja provedbe EU direktive o pticama.
U Hrvatskoj je naglasak stavljen na prepelicu – pticu 2019. godine, jer je Hrvatska crna točka na Mediteranu po broju protuzakonito ubijenih prepelica. Krivolov treba prijaviti policiji na broj 112, a o tome kako prepoznati vabilic
e i prijaviti krivolov više u brošuri Glas za prepelice (https://www.biom.hr/wordpress/wp-content/uploads/Glas-za-prepelice.pdf).
I
zložba je organizirana u suradnji s Udrugom Biom, koja se bavi zaštitom prirode, njezinom promidžbom i popularizacijom.

Izložba je u sklopu projekta Zelena knjižnica. Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba. 
Izložba 
je podrška i glas Knjižnice za život ptica – SEDAM VELIČANSTVENIH.