Ponos Hrvatske: Mirna Mrčela

Susret 26.10.2021. | utorak Knjižnica Sloboština Početak događanja: 18:00
U goste nam dolazi mlada pravnica iz Zagreba, Mirna Mrčela, koja je olujne noći 24. srpnja 2020. bez imalo razmišljanja zaplivala ledenom bujicom u Miramarskoj ulici i spasila život invalidu koji je zaglavio u podvožnjaku.
Nakon brojnih nemilih događaja koji su se nanizali te godine: pandemija, potres pa onda i poplava, ova je vijest imala velikog odjeka u javnosti i medijima, a skromna Mirna jednoglasno je proglašena heroinom. Njezinom nesebičnom činu poklonila se cijela Hrvatska.

Za svoje herojsko djelo Mirna je 2020. godine dobila nagradu Ponos Hrvatske.


Ponos Hrvatske naziv je nagrade koja se svake godine dodjeljuje građanima Hrvatske za hrabra i nesebična djela. Nagradu je 2005. godine ustanovio dnevni list 24sata, a od 2008. godine djeluje udruga Ponos Hrvatske koja okuplja dobitnike te prestižne nagrade. Oni su heroji iz susjedstva, skromni ljudi koji su uvjereni da bi na njihovom mjestu svatko reagirao jednako.
Spasiti ljudski život ne mareći za sebe, pomoći nepoznatom čovjeku u nevolji, biti pošten ondje gdje to nitko ne očekuje ili život posvetiti pomaganju drugima-sve su to marljivo činili i svake godine čine dobitnici nagrade Ponos Hrvatske.

Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja je ograničen, stoga molimo potvrdu dolaska na mail: knjiznica.slobostina@kgz.hr, telefon: 6640044 ili osobno u Knjižnici.