Portreti jazz glazbenika / Jazz Profiles

Izložba 12.10.2020. - 19.10.2020. American Corner Zagreb Početak događanja: 20 sati Davor Hrvoj
Autor fotografije: Davor Hrvoj

Davor Hrvoj je autor članaka u dnevnom tisku i periodici, autor radijskih emisija, suradnik u televizijskim emisijama, suradnik Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Objavio je knjige “Jazz Reflections”, “Jazz Connections” i “Jazz Vibrations” koje donose razgovore sa slavnim jazz glazbenicima, te “Život kao jam session, Boško Petrović - autobiografija” koju je napisao u suradnji s Boškom Petrovićem. Osim klasičnih medija, Davor Hrvoj također djeluje kao urednik Hrvatskog jazz portala JAZZ.hr i suradnik brojnih mrežnih stranica posvećenih glazbi.

Umjetnički je voditelj jazz manifestacija koje organiziraju Hrvatsko društvo skladatelja i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog (festivali: Jazz.hr/jesen i Jazz.hr/proljeće te ciklus koncerata Jazz.hr).

Stalni je član Hrvatskog novinarskog društva kao slobodni novinar te Hrvatske glazbene unije, Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Također drži predavanja o jazzu za učenike viših razreda osmogodišnje škole i srednjoškolce u školama ili knjižnicama u Hrvatskoj, između ostalih i onima u kojima djeluje Američki kutak. U Američkom kutku Zagreb surađuje u programima posvećenim jazzu (slušaonice, predstavljanja, predavanja, izložbe) u okviru zbirke jazz građe Jazzoteka.

Kao autor fotografija - portreta jazz glazbenika - sudjelovao je na osam kolektivnih izložbi u Zagrebu te pedesetak samostalnih u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Poljskoj i Slovačkoj.

https://www.hds.hr/clan/hrvoj-davor/
 

“Davor je stvorio fotografije koje promatramo ne samo kao psihološke portrete, nego i kao diskretnu i duhovitu socijalnu dokumentaristiku. On autentično dočarava i sugerira atmosferu na pozornici, koja govori o realitetima jazza, svjedočeći da jazz nije samo glazba, nego da u sebi utjelovljuje i komponente brojnih drugih umjetničkih žanrova. Kvalitetno, znalački i upečatljivo hvata iznimnost trenutka, ocrtava raspoloženje i stanje jazzista...” Ivica Župan


Izložba jazz portreta Portreti jazz glazbenika / Jazz Profiles autora i novinara Davora Hrvoja može se razgledati u izlozima Knjižnice i čitoanice Bogdana Ogrizovića od 12. listopada u povodu 30. obljetnice Jazz festivala Jazz.hr/jesen, koji se ove godine održava od 14.10-17.10.

Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja posjetitelja, nazočnost na otvorenju izložbe 12.10. 2020. u 20 sati potrebno je unaprijed najaviti na email amcornerzg@gmail.com.
Ograničen broj najava za otvorenje izložbe je zaprimljen te su najave zaključene, ali izložba se može pogledati svaki dan u izlozima i prostoru Knjižnice. Veselimo se Vašem dolasku!