Predstavljanje knjige „Na Caminu sam zagrlio Boga: hodočašće u Santiago de Compostelu vjernika čiji Bog nema religiju“ Tomislava Birtića

Mjesec hrvatske knjige 22.10.2019. | utorak Knjižnica Savica Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle Tomislav Birtić
"Na put od osamsto kilometara otišao sam kao odrastao čovjek, a vratio sam se kao Božje dijete", zapisao je Tomislav Birtić u svojevrsnom dnevniku svoga hodočašća u poznato španjolsko svetište Santiago de Compostela, poznato i kao Put svetoga Jakova, u putopisnoj knjizi naslovljenoj „Na Caminu sam zagrlio Boga: hodočašće u Santiago de Compostelu vjernika čiji Bog nema religiju“.

Tomislav Birtić, novinar i književnik, za sebe kaže da se rodio 1970. u Osijeku i 2013. na Zavižanu, a preporodio 2018. na Caminu. Radio je za najcjenjenije dnevnike i tjednike u zemlji poput Vjesnika, Jutarnjeg lista, Globusa i Nacionala, a trenutno je kolumnist i konzultant u 24 sata. 

Dosada je objavio dvanaest knjiga („Pobijediti sebe“, „Navučen na narkićku – priručnik za ljubavnike i roditelje s mnogo petlje“, „Kostelići – cijela istina“, „Smršavio sam 40 kila i ne debljam se“, „Šetnje s Bogom u gojzericama“…).