Predstavljanje zanimanja - fotograf

Susret 01.04.2022. | petak Knjižnica Gajnice Početak događanja: 13:00 Iva Lulić
Susret sa profesionalnom fotografkinjom Ivom Lulić za učenike viših razreda osnovne škole u kojem će autorica predstaviti sve aspekte zanimanja fotografa.

Iva Lulić profesionalno se bavi fotografijom od 2006. godine djelujući kao nezavisna fotografkinja, a samostalno je izlagala svoje radove na 50-tak izložbi diljem Hrvatske. Dobitnica je ULUPUH-ove nagrade za najbolju mladu umjetnicu 2012. godine. U svojim projektima realizira poseban svijet iz mašte bez korištenja modernih mogućnosti računalnih efekata. Svijet u kojem se susreću realno i bajkovito postignut je znalačkom razradom koncepta te promišljenim likovnim korištenjem svjetla i boje u fotografiji. Autorski projekti uspješno spajaju kvalitetan fotografski, ali i scenografski rad s elementima socijalnog, humanitarnog i edukativnog djelovanja.

Autorica će predstaviti svoj put do statusa nezavisnog umjetnika te svoje najpoznatije radove. Učenici će saznati sve aspekte koji čine posao profesionalnog fotografa te dobiti uvid u proces nastajanja jedne umjetničke fotografije, od same ideje pa sve do izložbe.