Predstavljanje zbirke poezije "Pjesme ljubavi i tuge" Slavice Butković

Predstavljanje knjige 28.11.2019. | četvrtak Gradska knjižnica Početak događanja: 17.30 Galerija Kupola, 3. kat
Treća zbirka poezije Slavice Butković posvećena je njenoj nedavno preminuloj sestri Ani.
 
U predgovoru i recenzijama, među ostalim, stoji:
 
 „Treća zbirka poezije pjesnikinje Slavice Butković; Pjesme ljubavi i tuge, uvelike pokazuje  i dokazuje da je u sebi otkrila neiscrpno vrelo poetskog nadahnuća  i umjetnički osjećaj brušenja stihova do njihovog savršenstva…“ (iz predgovora urednika dr. sc. Stjepana Blažanovića)
 
„Pred sobom imamo zbirku pjesama : Pjesme ljubavi i tuge, koja predstavlja dobro štivo, koje ima poetsku dušu.“ (iz recezenzije dr. sc.Ivana Dujmovića)
                             
 „Slobodni stih iz Pjesama ljubavi, u Pjesmama tuge postao je još slobodniji i tako doprinio općem ozračju šoka i nastanka praznine tijekom procesa  gubitka voljene sestre Ane.“ (iz recenzije prof. Ivana Barića)
 
Zbirka je objavljena u nakladi Udruge umjetnika August Šenoa Zagreb.
 
O knjizi će govoriti urednik dr. sc. Stjepan Blažanović i recenzenti dr. sc. Ivan Dujmović te prof. Ivan Barić.
Stihove će recitirati glumac Velimir Čokljat, a u glazbenom dijelu programa nastupit će operna pjevačica  Ljiljana Cokljat.
 
O autorici:
Slavica Butković, rođena je 1961. godine, u Gunji. Godine 1980. zbog radi školovanja dolazi u Zagreb, gdje je na Pravnom fakultetu stekla  zvanje magistre socijalnog rada. Poeziju je počela  pisati u Literarnoj i novinarskoj grupi Dragutin Tadijanović pod vodstvom prof. Josipa Krunića, što je značajno obilježilo njezin pjesnički rad. Pjesme je objavljivala  u školskim, srednjoškolskim i studentskim listovima te zbornicima pjesničkih udruga, gdje je osvajala nagrade. U nakladništvu Udruge umjetnika August Šenoa 2011. godine objavila je prvu samostalnu zbirku pjesama Na rijeci. Na natječaju Udruge Providenca osvojila je  prvu nagradu - tiskanje svoje druge zbirke pjesama Obrisi na rijeci. U Ustanovi za brigu o starijim osobama organizira i vodi literarnu grupu te utemeljuje međudomske susrete pjesnika i recitatora Vesna Parun, kao i brojne književne susrete i događaje. Urednica je i recenzentica nekoliko zbirki pjesama, drama i romana. Treću samostalnu zbirku poezije Pjesme ljubavi i tuge objavljuje u nakladi matične Udruge August Šenoa.