Prevencija seksualnog zlostavljanja djece

Tribina 18.11.2019. | ponedjeljak Knjižnica Gajnice Početak događanja: 18:00
Tribina u organizaciji „Udruge građana Gajnice“ i „Udruge Lavice“ namijenjena je ponajprije roditeljima i pedagoškim djelatnicima, ali i svim građanima koji rade ili su u kontaktu s djecom u okviru obavljanja svog posla.

Iako je riječ o temi koja se u određenoj mjeri izbjegava, takvi se zločini ne događaju negdje drugdje i nekom drugom te svako dijete, nažalost, može biti žrtva.

Na tribini ćemo saznati nešto više o tome što je seksualno zlostavljanje djece, na što stručnjaci upozoravaju kad govore o učestalosti i oblicima seksualnog zlostavljanja, kako odrasli i djeca mogu prepoznati devijantno ponašanje seksualnih predatora te kako obrazovanjem odraslih i djece možemo prevenirati takva društveno nepoželjna ponašanja.

Dolaskom na tribinu steći će se znanja koja će pomoći da se prepoznaju potencijalno opasne situacije, saznati kako pomoći djetetu koje je preživjelo takav oblik nasilja kako se u tome ne bi osjećalo izolirano i neshvaćeno te kako sam slučaj prijaviti nadležnim institucijama.

O ovoj temi razgovarat ćemo s Jelenom Tribus, socijalnom radnicom, Anitom Papa, predsjednicom „Udruge Lavica“ i Markom Stojevićem, policijskim službenikom.