Priča o Brundeši / Tanja Radović

Susret 04.04.2022. | ponedjeljak Knjižnica Gajnice Početak događanja: 12:45 Tanja Radović
Međunarodni dan dječje knjige obilježit ćemo susretom s Tanjom Radović. Spisateljica koja je čitateljima poznata kao autorica proznih i dramskih djela za odrasle, na susretu će se predstaviti kao autorica tekstova za djecu. Njezin dramski tekst Brundeša bavi se medvjedićem smještenim u utočište za izgubljene medvjediće u Kuterevu, mjestašcu na ličkim obroncima Velebita. Autorica je za ovaj tekst 2021. godine dobila nagradu Tena koju dodjeljuju Umjetnička organizacija Asser Savus i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade.
 
O autorici:
 
Tanja Radović, dramatičarka, prozaistica, knjižničarka. Drame, radioigre i radionapetice emitirane su joj na Hrvatskom radiju. Drame su joj izvedene u HNK u Mostaru i u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Kazalište "Ivan Goran Kovačić" praizvelo je neke njezine dramske tekstove, a u predstavama je sudjelovala i kao glumica i (ko)redateljica. Objavljene su joj dvije knjige drama – Iznajmljivanje vremena (Zagreb, Meandar i SKUD “Ivan Goran Kovačić“, 2001.) i Ledeno doba – (Zagreb, Meandarmedia, i SKUD “Ivan Goran Kovačić“, 2009.), romani Pitanje Nade (Zagreb, Meandarmedia, 2015., e-izdanje 2020.) i Rent-a-talent (Zagreb, Meandarmedia, 2018.) te zbirka priča Osporavanje kiše (Zagreb, Meandarmedia, 2020.).  Priče, SF priče i eseji objavljeni su joj u raznim časopisima i zbornicima. Dobitnica je nagrade SFERA u kategoriji drame za knjigu Ledeno doba (2010.).U uredništvu je časopisa za knjigu Tema. 
 
Na svojem YouTube kanalu postavila je neka svoja djela kao audioknjige u kojima je ujedno i naratorica. 
 
Više na: http://tanjaradovic.info/

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja je ograničen. Potrebna je prethodna predbilježba na telefon 01 3454 031 ili na e-adresu: knjiznica.gajnice@kgz.hr