Pričajmo o knjigama – ordinacija opće čitateljske prakse

Performans 08.11.2022. | utorak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 18:00 Ivona Bačelić Grgić
Čitateljica opće prakse, milenijalka, Ivona Bačelić Grgić, čita u prostoru Knjižnice i odgovara na pitanja posjetitelja o knjigama, promovirajući Generaciju K - knjigu i knjižnicu. Iznajmite čitateljicu na 10 minuta i razgovarajte s njom o knjigama!
 
Živimo u prilično dramatičnom geopolitičkom i gospodarskom vremenu, upravo zato Pričamo o knjigama, i to izvodeći performans. Suradnica Knjižnice, književna blogerica i putopiskinja Ivona Bačelić Grgić sjedi u prostoru Knjižnice, čita i čeka korisnike na razgovor o knjigama te odgovara na pitanja: „Zbog čega je uopće to čitanje knjiga danas važno? Zar nemamo dobre i uzbudljive serije koje puno brže reagiraju na društvene fenomene i šire prenose važne poruke?“*

Cilj performansa je afirmacija čitanja, pogotovo čitanja na javnim mjestima, kao i isticanje brojnih prednosti istog. Čitanje je put do znanja i novih spoznaja, a koristi  fizičkom i mentalnom zdravlju, povećava sposobnost suosjećanja, obogaćuje vokabular, pomaže u sprečavanju opadanja kognitivnih sposobnosti povezanih s godinama, smanjuje stres i odličan je u prozor u različite svjetove. I baš zato Misli na sebe – čitaj i Pričajmo o knjigama.

*Pitanja iz uvodnika Mjeseca hrvatske knjige ovogodišnje ambasadorice Olje Savičević Ivančević.

Pogledajte fotografije s performansa.