Priče Gospodina Interneta

Mjesec hrvatske knjige 20.10.2022. | četvrtak Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 18.00 sati Lana Roje Miličević i Hana Lukas Midžić

„Priče gospodina Interneta“ zbirka je priča koja na zabavan i duhovit, ali i poučan način educira djecu o pametnom upotrebljavanju internetskih blagodati te upozorava na opasnosti koje vrebaju one koji neoprezno ulaze u virtualni svijet. Kroz desetak priča koje na djeci razumljiv način ilustriraju različite situacije na koje treba pripaziti dok se koristimo internetom, autorica bez dociranja dijeli važne životne lekcije o neizbježnom alatu današnjice. Još jedna korisna stvar jest i "Kutak za roditelje" koji se nalazi na kraju svake priče kako bi roditelji s djecom porazgovarali i na pravi ih način usmjerili ovisno o temi.

Lana Roje Miličević diplomirana je pravnica. Ima dugogodišnje novinarsko iskustvo - novine, radio, televizija, web i teletekst te pravno iskustvo u zaštiti prava djece u elektroničkim medijima. Povremeni je predavač u dječjim vrtićima na temu medijske pismenosti. Polaznica interdisciplinarnog specijalističkog studija “Prava djece” na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Priče je ilustrirala Hana Lukas Midžić.

Knjiga je namijenjena djeci osnovnoškolske dobi.