Priče tihih knjiga

Ostalo 14.10.2022. - 14.11.2022. Knjižnica Knežija Odjel za djecu i mlade
U tihoj knjizi se, baš kao u pećini iz priče "Ali-baba i 40 razbojnika", krije nepresušno blago. Ona je uvijek svježi izvor zabave, učenja, mnogih igara. Ona je istodobno slikovnica, igračka, pitak udžbenik pun miline, učitelj koji uči dijete svekolikom znanju a ne kaže ni riječi i prijatelj koji nikada neće reći: „Neću se igrati s tobom!” Ona budi maštu i kreativnost u djece, razvija njihove logičke, motoričke, osjetilne, socijalne i intelektualne potencijale.

Najčešće su namijenjene mlađim uzrastima, iako ima puno, puno odraslih koji uživaju u njima. Primjerice, odgojiteljica savjetnica i dramska pedagoginja Božica Knežević, odgojiteljica mentorica Mirta Pucek i odgojiteljica Dijana Horvat iz Dječjeg vrtića Grigora Viteza. One su zajedno s odgojnom skupinom „Medvjedić” napravile od divnih, šarenih tkanina i drugih podatnih i zanimljivih materijala iznimno zamamne tihe knjige. 

Djeca koja dođu u knjižnicu, zahvaljujući ljubaznosti, velikodušnosti i kreativnosti malenih vrtićaraca i njihovih maštovitih i umješnih odgojiteljica, moći će ih razlistati i tako izmaštati jedinstvenu i zaigranu priču.