Prijatelju, naslikaj ili ispričaj moju priču i daj mi ime

Natječaj 18.09.2019. - 22.10.2019. Knjižnica Knežija Odjel za djecu i mlade

U petak, 13. 9. u prijepodnevnim satima ispred Knjižnice začuo se mačji plač. Jedna je maca bolno, prebolno mijaukala. Udario ju je auto, a vozač je, kako to novinari vole reći, pobjegao s mjesta nesreće. Svi prolaznici gledali su u macu, a ona se, i dalje bolno mijaučući, ustala i šepajući uputila ravno u Knjižnicu. Očito je riječ o maci knjigoljupcu.
Uspjeli smo dobiti Dumovec – sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreb i ispričati im o čemu se radi. Nakon nepuna dva sata u Knjižnicu je došao dežurni iz Dumovca, uzeo macu i najprije ju je odvezao na Veterinarski fakultet kako bi je pregledali i izliječili ozlijeđenu nogu. Nakon što joj je pružena pomoć, maca je odvezena u Dumovec.
S obzirom da je maca s punim povjerenjem ušla u Knjižnicu, ostavila tragove svojih malenih šapa i skutrila se među knjigama, osjećamo se pomalo odgovornima za njezinu budućnost. Ako netko želi udomiti macu knjigoljubca, neka nam piše. Također 
otvaramo natječaj za najljepše ime, sastavak, crtež mace koja voli knjige ili najbolji odgovor zašto bi baš oni bili najbolji udomitelji. Pobjednik će biti proglašen na susretu s djelatnicima Dumovca i predavanju o nezbrinutim životinjama, kada ćemo mu i uručiti vrijednu nagradu. Ukoliko netko udomi macu, također će tom prigodom dobiti jednakovrijednu nagradu.
Povjerenstvo za izbor najljepšeg imena, sastavka ili crteža mace knjigoljupke izvršit će pregled pristiglih prijava na natječaj i donijeti odluku o nagrađenom. Povjerenstvo čine 4 djelatnika Knjižnice i Dumovca - skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba.
Bili bismo zahvalni i sretni, a maca, koja prema riječima dežurnog iz Dumovca, ima tek 3-4 mjeseca, konačno bi našla svoj dom.

Natječaj je otvoren od 18.09. do 22. 10. 2019.

U natječaju mogu sudjelovati pravne i fizičke osobe ukoliko pošalju e-mail s prijedlogom imena, crtežom ili sastavkom o maci  ili odgovorom zašto bi baš oni bili najbolji udomitelji. Usto je potrebno navesti svoje ime, prezime i kontakt na adresu knjiznica.knezija@kgz.hr . Prijave se mogu predati i osobno u Knjižnici.