Programiranje za djecu: Cubetto robot

Radionica 17.10.2020. | subota Knjižnica Savica Početak događanja: 10:30 Prostor ispred knjižnice Ivan Lipanović, prof. matematike i informatike
Na radionici programiranja za djecu od 1. do 3. razreda bez korištenja računala i pisanja koda koristi se drveni robot Cubetto. Taj je robot napravljen prema načelima Montessori pedagogije i u radu s njim djeca na iskustven i taktilan način usvajaju osnovne logičke koncepte programiranja. Ujedno se koriste prekrasne, velike i šarene mape s pričama i zadatcima koje djecu potiču na maštanje, kreativno izražavanje i timski rad.

Broj sudionika ograničen je na 4 djece, a dva su mjesta rezervirana za djevojčice jer želimo dati svoj doprinos uključivanju djevojčica u svijet programiranja!
 
Voditelj: Ivan Lipanović, prof. matematike i informatike, Udruga Neki novi klinci  

VAŽNO: U skladu s novim okolnostima i epidemiološkim mjerama, djeca trebaju doći u knjižnicu, ali sama radionica održat će se u nadsvođenom prostoru ISPRED knjižnice. Ploče za rad bit će postavljene na dva zasebna stola, a za svakim stolom radit će dvoje djece (na radionici se ne sjedi). 

Radionice traju 30 minuta. Prva počinje u 10:30, a druga u 11:15. 

Prijave za radionicu primaju se telefonski na broj 6115 927 ili na adresu elektroničke pošte knjiznica.savica@kgz.hr.

#CodeWeek Ovim radionicama Knjižnica Savica se priključuje Europskom tjednu programiranja (10. – 25. listopada 2020.)
Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.  Više o tome na: https://codeweek.eu/