Projekt 65+: Zagreb u cvijeću

Izložba 09.05.2019. - 31.05.2019. Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Odjel za odrasle
S. Maričić Dančević, Uspavane drevne zidine
Skupna izložba radova posvećena je najljepšem gradu na svijetu - Gradu Zagrebu. Izloženi su radovi inspirirani zagrebačkim vedutama, prirodom, a ponajviše cvijećem nastali u raznim slikarskim tehnikama.

O autorima ukratko...

Josip Bali rođen je 1942. u Zagrebu,  a slikanjem se bavi od najranije mladosti i do sada je imao desetak samostalnih izložbi. Slika krajolike, cvijeće, a najčešći motiv mu je priroda, posebno daruvarskog kraja gdje je proveo veći dio djetinjstva. Najdraža mu je tehnika  rada ulje na platnu.

Ana Đikanović rođena je 1943. godine u Sv. Martinu na Muri. Cijeli svoj radni vijek Ana je plela, šivala, heklala, vezla, izrađivala nakit perlicama, slike suhim laticama cvijeća, čitala, fotografirala. Prije pet godina uključila se u Likovnu radionicu. Zainteresirana za lijepe krajolike i cvijeće, slika iz duše u tehnikama akvarela, akrila, pastela i tuša.

Slavica Maričić Dančević rođena je 1951. godine u Zadru. Slikarica je istančanog osjećaja za kolorit i kompoziciju, brza je i želi napraviti sliku u jednom dahu. Motive pronalazi u našem slikovitom krajoliku kao i u gradu, Botaničkom vrtu, svom vrtu punom ruža i hortenzija. Slika u raznim tehnikama.
Projekt 65 plus sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba.