Prva međunarodna biciklijada Zagrebačkog knjižničarskog društva - od Zagreba do Brežica

Izložba 16.07.2024. - 09.08.2024. Knjižnica Marina Držića
Foto Krešo Šarić
Povodom Svjetskog dana biciklista koji se svake godine obilježava 16. srpnja, predstavljamo Vam izložbu fotografija nastalih na ovogodišnjoj 1. međunarodnoj ZKD biciklijadi odnosno 12. po redu ZKD biciklijadi u organizaciji Zagrebačkog knjižničarskog društva i Radne grupe ZKD biciklisti.

Biciklijada se održala 18. svibnja 2024. godine na relaciji Zagreb - Knjižnica Brežice. Na biciklijadi su sudjelovali članovi Zagrebačkog knjižničarskog društva i Radne grupe ZKD biciklisti, knjižničari, zaljubljenici u knjige, čitanje i biciklizam.

Cilj posjeta bila je Knjižnica Brežice, gdje su sudionici imali priliku upoznati se s prostorom, radom, knjižničnom praksom i programima knjižnice, među kojima se posebno izdvojila Knjižnica sjemenja. Nakon obilaska knjižnice, sudionici su posjetili dvorac Brežice te Posavski muzej Brežice.

Svrha biciklijade bila je zagovaranje knjižnične djelatnosti, knjige, čitanja i knjižničarstva općenito, kao i poticanje kretanja na otvorenom i održive mobilnosti povezujući biciklizam i prijevoz vlakom.

Autor fotografija je Krešo Šarić, poznatiji pod nadimkom Sekile, zagrebački fotograf, scenarist, producent i montažer koji obožava izazove i svakodnevno je u potrazi za savršenim trenutkom kojeg zaustavlja kroz oko objektiva.