Punski ratovi

Mjesec hrvatske knjige 17.10.2019. | četvrtak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Odjel za odrasle Ogren Variola
Ime Hanibal postalo je sinonim za nešto jako, opasno i moćno. Svi koje zanima povijest pitaju se kako to da moćni Hanibal, koji je na slonovima prešao Alpe, nije porazio Rim?
Nova knjiga Ogrena Variole govori upravo o tom dobu i onom što se događalo u velikom sukobu dviju civilizacija koji je oblikovao svjetsku povijest. Odgovori na pitanja  kako je do sukoba uopće došlo, kako se odvijao i zašto je civilizacija Kartage propala, ponuđeni su u ovoj knjizi, koja kronološki prati zbivanja od početka do kraja stoljetnog  sukoba. Knjiga je popraćena izvrsnim kartama te analizama, bitaka, politike i interesa.

O autoru: Ogren Variola, profesor geografije. Godina rođenja 1966. Autor je nekoliko knjiga; „Kratka kronologija svemirskih letova“ (znanstveno popularna knjiga i neizostavno štivo za ljubitelje astronautike), SF romana „Iznad zenita“ i „Europa, Jupiter“, zbirke pjesama „Kapi na prozoru“, te mnogih znanstveno popularnih članaka. Suradnik je i nositelj obrazovne emisije prvog programa Hrvatskog radija „Svemirsko doba“. Povijest mu je hobi, a u novoj knjizi odgonetava povjesni sukob o kojem se puno priča, ali malo zna.

Knjigu će predstaviti doc. dr. sc. Mladen Tomorad, hrvatski egiptolog, povjesničar i muzeolog, predavač na Odsjeku za povijest Hrvatskih studija.