Pusti je da priča - ženske čitateljske radionice

Radionica 04.11.2020. - 07.11.2020. Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Odjel za odrasle
U književnoj radionici o ženskom stvaralaštvu Pusti je da priča raspravljale smo o knjizi Tee Tulić Kosa posvuda. Zbog epidemiološke situacije ovaj smo se put sastale i razgovarale o knjizi u virtualnom prostoru s pomoću aplikacije Zoom.

Na našem prvom zoom susretu radionice Pusti je da priča održanom 4. studenog bilo je odlično, svima nam se knjiga Tee Tulić Kosa posvuda svidjela, nekima je bila teška pa su je čitali dugo, zadržavali se na pojedinim fragmentima, drugi su se na razne načine poistovjećivali. Razgovarali smo o tome kako je Tea Tulić nepravedno zanemaren autorski glas u hrvatskoj književnosti, da je u Kosi posvuda uspjela život pretvoriti u literaturu te da je to jedan vrlo zreo tekst koji nas stalno zapljuskuje različitim emocijama. Prepoznale smo u njemu ljudsku, univerzalnu priču o životu, i o smrti kao sastavnom dijelu života. Bilo je riječi i o društvenoj kritici kojom je tekst prožet, a spominjali smo i autoričinu sposobnost da u malo riječi jako puno kaže.

Voditeljica radionice dr. sc. Marija Ott Franolić, teoretičarka je književnosti koja se bavi poticanjem čitanja i povezanošću čitanja i kritičkog mišljenja te ženskom poviješću, svakodnevicom i ženskim autobiografskim tekstovima.