Putopisna slagalica: Indija

Predavanje 11.06.2024. | utorak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: utorak, 11. lipnja 2024. u 18:00 sati Odjel za odrasle
U okviru ciklusa Putopisna slagalica Iva Bunčić Stanković vodi nas sjeverom Indije. Ova egzotična zemlja bogate povijesti, prekrasne arhitekture, prepuna hramova i palača poziva da je se posjeti bar jednom u životu. Malo je zemalja na svijetu koje okupiraju sva osjetila odjednom kao Indija. Iskustvo izloženosti intenzitetu boja, mirisa, okusa, zvukova i ekstremnim kontradikcijama ostaju prisutni u čovjeku kao tetovaže na koži.

Brojne tradicije i religije jedne od najstarijih civilizacija svijeta, s kasnijim utjecajem europskog nasljeđa, ostavile su neizbrisiv trag na modernoj Indiji.

Želite li doživjeti barem bljesak Ivina posjeta Delhiju, gradu tisućljetne povijesti koji su kao simetrični vrtni grad izgradili i uredili britanski arhitekti, ružičastom gradu Jaipuru prepunom kraljevskih palača, spomenika, tvrđava i trgova obojenih u ružičasto, posjetiti remek djelo i spomenik ljubavi koji je gradilo oko 20 000 radnika danonoćno tijekom 22 godine - Taj Mahal, ili pak saznati zašto je Rishikesh, centar joge i meditacije, magnet za sve duhovne hodočasnike, pozivamo vas da nam se pridružite na živopisnom putopisnom predavanju u utorak 11. lipnja 2024. u 18 sati.

O autorici:

Svestrana Iva Bunčić Stanković knjižničarka je, učiteljica joge i pjevačica u hard rock bendu Adrenalica i jedinstvenom knjižničarskom KGZ bendu. Dugi niz godine bavi se kazalištem i dramskom pedagogijom, vodi projekt Drugi pogled koji je usmjeren na temu migranata i izbjeglica te ulogu knjižnice u njihovoj integraciji u društvo.

Posjeti Nepalu, Tajlandu, Hong Kongu, Jordanu i Indiji Ivu svakako opisuju kao ljubiteljicu putovanja. Na sjeveru Indije prošla je gradove Delhi, McLeod Ganj, Jodhpur, Jaipur, Udaipur, Agra, Amritsar, Pushkar i Rishikesh.