Putopisno predavanje „Dolomiti“ Rolanda Nikčevića i Tomislava Zoričića

Predavanje 14.01.2020. | utorak Knjižnica Savica Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle Rolando Nikčević i Tomislav Zoričić

Na prvo putopisno predavanje u novoj godini jednim od najljepših planinarskih predjela Europe Dolomitima povest će nas iskusni planinari Rolando Nikčević i Tomislav Zoričić.

Rolando Nikčević i Tomislav Zoričić gotovo cijeli život planinare te su planinarski vodiči. Kao ljubitelji i dobri poznavatelji Dolomita, koje su prokrstarili već dvadesetak puta, pokrenuli su seriju planinarskih putovanja u Dolomite sa željom da njihove ljepote otkriju hrvatskim planinarima. Iako Dolomiti slove kao planinarski teško, zahtjevno i alpinističko područje, to je i područje bogato mogućnostima za najrazličitije tipove planinara, izletnika, šetača i ljubitelja predivne prirode. Stoga svoja šestodnevna putovanja organiziraju isključivo za obične ili prosječne planinare, a način provedbe putovanja najbolji je upravo za takav profil izletnika. Prakticira se polupansionski smještaj u pristupačnim hotelima, uz svakodnevne izlete autobusom, tako da putovanje dužinom i rasporedom aktivnosti nije iscrpljujuće i cjenovno je dostupno gotovo svakome.