Radionica "Priče sa stilom" – Gotika: vitraji od papira

Radionica 09.09.2019. | ponedjeljak Gradska knjižnica Početak događanja: 11.00 Multimedijalna dvorana Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4
U okviru projekta Priče sa stilom, koji provode Muzej za umjetnost i obrt i Knjižnice grada Zagreba, organizira se radionica izrade vitraja od papira. Nakon kratke uvodne prezentacije o razdoblju gotike u likovnim umjetnostima, polaznici će pod vodstvom muzejskih pedagoginja iz Muzeja za umjetnost i obrt izrađivati vitraje od paus papira po uzoru na prekrasne gotičke prozore od obojenog stakla.

Voditeljice radionice su Iva Novak i Marta Kuliš Aralica.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 9. 9., u 11 sati u multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4. Namijenjena je svim uzrastima, a sudjelovanje je besplatno.

Priče sa stilom su interdisciplinarni muzejsko, književni i kazališni program kojim se publici približavaju pojedina umjetnička razdoblja (rujan – gotika, listopad – renesansa, studeni – barok). Kao uvod, Pedagoški odjel Muzeja za umjetnost i obrt za svaki stil priprema edukativno-kreativnu prezentaciju i radionicu u prostoru Gradske knjižnice.
Centralno događanje svakog mjeseca je Priča sa stilom koja se održava u Muzeju za umjetnost i obrt kao Stilski četvrtak, a sastoji se od uvoda o stilskim obilježjima u likovnim umjetnostima, zatim predstavljanja književnosti toga razdoblja te dramskim prikazom odabranog književnog ulomka u izvedbi Kazališne družine Rebel, u režiji Mirana Kurspahića.
Rujanske Priče sa stilom, kojima se predstavlja gotika, održat će se 12. ovog mjeseca s početkom u 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt.