Rajski vrt

Izložba 02.09.2024. - 30.09.2024. Knjižnica Novi Zagreb Nataša Jakšić
Nataša Jakšić
Izložbom slika "Rajski vrt" Nataša Jakšić predstavlja se kao slikarica duhovnog nadahnuća. Iz njezinih radova isijava želja za naročitom komunikacijom srca djeteta koje se bezazleno igra, slobodno prelazeći granice stvarnosti, mašte i snova.

O sebi i vlastitom nadahnuću za likovni izraz autorica kaže sljedeće:

"Rođena sam u Zagrebu prije 58 godina, radim u Satiričkom kazalištu Kerempuh i cijeli život su me zanimali neki drugi svjetovi.
Prije sedam godina bila sam na Baliju, tom mističnom, čarobnom otoku i put me je odveo do hinduističkog svećenika koji čita duše i prošle živote. U trenutku kada su nam se pogledi sreli shvatila sam da snaga svijeta djeluje u krugovima i da se sve odvija kružno, tako i naš život. Rekao mi je da sam stara duša, da sam bila svećenik u prošlom životu i da se moram baviti kreativnim radom jer ću na taj način ispuniti svoju misiju u ovom životu. 
Vratila sam se u Zagreb razmišljajući kako ne znam ni list naslikati, ali od tog trenutka je moje putovanje i druženje s kistom i bojama započelo. 
Svoje putovanje započela sam izradom mandala koje  predstavljaju red, jedinstvo i sklad između unutarnjeg svijeta i vanjske stvarnosti, usklađuju naše biće s ostatkom svijeta i beskonačnosti SVEmira. 
Izložba "Rajski vrt" moja je druga samostalna izložba nakon izložbe na Festivalu bajki u Zaprešiću. Stvarajući slike nikada ne znam gdje ću se naći, jer šetajući svojom maštom vrlo često se izgubim u nekoj drugoj stvarnosti.
Svatko od nas se igra na svoj način, svatko od nas ostaje svoj na svoj način i najvažnije je da taj naš, samo naš način otvori naše srce i dotakne srca barem onih koji su prepoznali baš taj, jedinstven, probuđen, osviješten način igre djeteta u nama.
Najveće zadovoljstvo i sreća mi je ako kroz svoje slike i eksploziju boja mogu dotać
i nečije srce."