Razgovor o arhitekturi i svakodnevici Zapruđa!

Predavanje 12.09.2019. | četvrtak Knjižnica Vjekoslava Majera Početak događanja: 18:00 Maroje Mrduljaš, Bojan Krištofić, Boris Vidaković
Centar oblikovanja svakodnevice
U suradnji s Knjižnicama Grada Zagreba i Knjižnicom Vjekoslava Majera, Centar oblikovanja svakodnevice održava javni razgovor o arhitekturi novozagrebačkog naselja Zapruđe. Dio je to programa Izvedbe svakodnevice u Zapruđu, u sklopu kojeg su se u lipnju 2019. godine održala tri stručna vodstva kroz svakodnevni život u naselju, zgradi i privatnom stanu. Razgovor je namijenjen široj publici s ciljem upoznavanja građana i stručnjaka sa svakodnevnim životom u jednoj specifičnoj arhitekturi te uzajamnom vezom arhitekture i života; na koji način arhitektura definira život, a na koji način život definira arhitekturu. Kroz razgovor ćemo otkrivati kako se arhitektura naselja razvijala - od ideje ''srebrnog grada'' do nebodera, koje su žarišne točke naselja, kako Zapruđe živi danas i zašto je upravo ono značajno u kontekstu arhitekture Novog Zagreba.
 
Sudjeluju: Maroje Mrduljaš (arhitekt i kritičar arhitekture i dizajna), Bojan Krištofić (dizajner i pisac, likovni kritičar i kustos) i Boris Vidaković (arhitekt, kustos i pisac)
 
Razgovor se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojeg provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika i primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb.