Razvoj u skladu s prirodom : Priča o Oikonu

Izložba 15.10.2020. - 15.11.2020. Knjižnica Podsused
Povodom Mjeseca hrvatske knjige koji je ove godine posvećen planetu Zemlji, na mrežnim stranicama Knjižnice Podsused i Facebook stranici Knjižnice Podsused video uratkom predstavljamo OIKON d.o.o. – Institut za primijenjenu ekologiju iz Zagreba koji ove godine slavi 22 godine rada i brige o tome da “razvoj bude prirodan”.

Oikon je, primjerice, zaslužan za smještaj prijelaza za divlje životinje, tzv. “zelenih mostova” na hrvatskim autocestama i općenito je jedna od vodećih konzultantskih tvrtki u području zaštite prirode i okoliša u Hrvatskoj i regiji.
 
Područja u kojima Oikon djeluje su zaštita prirode i okoliša, industrijska ekologija, obnovljivi izvori energije, upravljanje prirodnim resursima, ekološko modeliranje, krajobrazne analize i projektiranje, geografski informacijski sustavi (GIS), daljinska istraživanja i ICT, okolišno pravo, politika i ekonomija, studije izvodljivosti, te upravljanje programima i projektima.
 
Više o njima možete saznati na njihovoj web stranici: https://oikon.hr/hr/ , a možete ih pratiti i na društvenim mrežama gdje objavljuju zanimljivosti i vijesti iz ovog područja.

Autor filma OIKON je na poziv Knjižnice pripremila video uradak.