Robert Međurečan | Krletka za glinenog goluba

Predstavljanje knjige 05.03.2020. | četvrtak Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 18:00 Robert Međurečan
Autor brojnih nagrađivanih romana i scenarija, glazbenik i skladatelj, stiže u našu knjižnicu predstaviti svoj novi roman.

Robert Međurečan (Zagreb, 1969.) je prvim romanom, drskim antiratnim pamfletom "Prodajem odličja, prvi vlasnik" (2008.), zaslužio nominacije u svim natječajima za knjigu godine. Drugi roman "Kad jaganjci utihnu u Zdihovu" (2011.) literarno nastavlja obračun s devijacijama iz bliske prošlosti. Osim što piše romane, piše i scenarije, svira i sklada."Krletka za glinenog goluba" krimić je koji grabi u mračne taloge hrvatske nedavne prošlosti u godini svjetskog nogometnog prvenstva na kojem Hrvatska postaje viceprvak svijeta, oslikavajući tako u kontralihtu sveopću euforiju i veselje i skrivene kosture koji čekaju da budu pokopani. Andrija Tomaš, osuđenik za ratni zločin, nakon godina potucanja po svijetu vraća se kući progonjen savješću i još nečim, mnogo materijalnijim i opasnijim. Istodobno, novopečena ministrica unutarnjih poslova, vođena patološkim porivom, kreće u osobnu osvetu, sve ne bi li pronašla misterioznog Petra Tomu, čovjeka demonskih atributa. U ozračju “prošlost ovdje nikad ne završava“, ta dva fokusa priče međusobno se isprepliću, nadopunjuju intrigama, korupcijom, klijentelizmom i mrtvima.