Roditelji - znalci, u prometu sigurni malci

Predavanje 11.04.2019. | četvrtak Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 18:30
Prometni tim Dječjeg Vrtića "Maslačak" (odgojteljice Suzana Košutić, Jelena Kosanović Hatvalić i Martina Frkanec) održat će predavanje za roditelje na temu zaštite i sigurnosti djece u prometu.
Dječja sposobnost prosuđivanja, predviđanja i odlučivanja nedovoljno je razvijena da bi mogli shvatiti opasnosti u prometu i adekvatno reagirati u određenoj situaciji. Djeca nemaju dovoljno znanja, iskustva i opreza u kretanju ulicom, a radoznalost i zaigranost mogu ih dovesti u opasne situacije. Teško se koncentriraju i samo trenutak nepažnje može dovesti do nesreće. Nepredvidljiva su pa su stoga moguće iznenadne akcije i reakcije. Većina nesreća u kojima sudjeluju djeca uzrokovana su „izlijetanjem“ djeteta na cestu, pri čemu vozač ne može pravodobno zaustaviti vozilo. Dijete nije svjesno opasnosti i stoga predškolsko dijete nikada u prometu ne smije biti bez nadzora odrasle osobe.
Na ovom predavanju roditelji će naučiti kako biti uzorni i primjereni modeli ponašanja u prometu svome djetetu jer djeca uče oponašanjem ponašanja njima bliskih i važnih ljudi.
Ako spriječimo stradavanje i samo jednog djeteta - učinilo se mnogo!